once again back is the incredible
rhyme animal
Brojač posjeta
22522
Blog
srijeda, travanj 30, 2008
Slušam Plavi Radio sad, emisija 90-60-90, nazove tip i počne brijat kak su njega odgajali da ne procjenjuje ljude na osnovu prvog dojma i odjeće, već po njihovim argumentima. Da poziv bude gluplji, stalno ponavlja kako odjeća zapravo ne čini čovjeka.

Nemam pojma di je tip rastao i u kojoj Utopiji živi, ali protuprirodno je NE procjenjivati ljude na prvu loptu. Procjenjivanje škvadre po odjeći je samo legitimo, već i poželjno. Zakaj? Zato kaj utopije u kojemu se ljude NE procjenjuje po odjeći izgledaju kao Orwellova 1984 ili Equilibrium od prije par godina. Htio sam navesti Star Trek utopiju, ali i oni ljude procjenjuju po odjeći. Zato svaki puta najebu ovi kaj imaju crvene majice. Mulci nikako da nauče.

No, nazad na temu. Procjenjivanje ljudi po odjeći. Zakaj bi to bilo loše ili licemjerno ili ne-znam-bakice-se-križaju-kakvo? Budući da nismo jednoobrazno uniformirani i da odjećom okolini šaljemo poruku tko smo i što želimo biti, nema argumenta protiv procjenjivanja po odjeći. Svi se oblačimo onako kako želimo izgledati sami sebi i kako želimo da nas drugi vide. Odjećom šaljemo poruku i dajemo stav, pokazujemo svjetonazor.

Nekako imam dojam da svi ovi što trube kako ne procjenjuju ljude prema odjeći nisu baš najiskreniji sami sa sobom. Meni je moj sob totalno super i full sam si iskren s njim. Onak, ako vidim ćelavca u kožnoj jakni, uskim crnim hlačama i martama - izbjegavam kontakt očima i zaobilazim u širem luku od onoga kojim zaobilazim McDonald's. Kada vidim par slatkih emo maloljetnica, pogledom tražim murju. Da me baš ne uhvate, jel. >_<

Dakle, za prvi dojam (kojega formiramo u prvih 7 sekundi) odjeća je jedan o faktora koje nesvjesno uzimamo u obzir. Svatko tko mi veli da to ne radi me bezočno laže i pokušava me muljati jednako onako kako mulja sebe. Heloooou, čemu negiranje nečega refleksnog i podsvjesnog? WTF? Budemo svi glumili robote i logički odvagivali nečije argumente nauštrb najprirodnijeg ponašanja? 

Argh, sada sam se sjetio onih Benetton kampanja kako smo svi isti. Mda, to mi govori proizvođač odjeće. Okej, jesu svi isti na njihovim plakatima. Isti su utoliko kaj svi zgledaju kao da su se nadimili Sretne Trave i čvaknuli šaku Prozaca. Nakon toga bi i meni svi bili isti i ja bih se onako cerio. 

Po čemu vi procjenjujete ljude?

slafko @ 13:24 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.